August 09, 2011

Elak Facebook kena hacked!!


kalau perasan sekarang ni facebook banyak berubah kan?? cuba tengok web anda.. ada tak http?? kalau tak ada mudah lah hacker-hacker di luar sana nak hack facebook anda.. and bagi link bukan-bukan.. termasuklah chat box anda..
okay... cara penyelesaian nya mudah saja...

1. log in fb.. mestilah kan!!
2. first thing to do.. make sure password anda tu secure!.. gunalah password yang selamat sikit... cth.. ada gabungan huruf besar and huruf kecil and tambah nombor.. eg: DRismaZURINA123 (tak comel nye password ni kan??)
3. cuba tengok URL anda... ada www je ke or ada http?? kalau tak ada http tu maknanya tak secure lah...
4.sila tekan account--> account setting
5. sekarang pilih security--> secure browsing--> click checkbox secure browsing--> save

sekarang dah secure!!! tapi nak lagi selamat buat langkah berikut pula ye!!
6. pilih Facebook advert--> edit third parties advert setting --> if we allow....--> pilih no one--> save
7. pilih Facebook advert--> edit social adverts setting --> pilih no one juga untuk 'pair my social action....'


notakaki: selamat mencuba ye... semoga facebook anda selamat dari di hacked... :)





1 comment:

ieyza afieyna said...

ieyza dah try tapi ade je ieyza appear online even ieyza xonline.. :(