August 09, 2015

My E-day..

assalamualaikum bloggers.. lama dah tak update blog ni dengan perkembangan semasa..
alhamdulillah.. tanggal 31 mei yang lepas is dah jadi tunangan orang... syukur... doakan yang terbaik ye buat kami.. insyaAllah kahwin nanti is jemput korang.. pening juga dengan preparation nak kahwin kat malaysia ni.. patutlah orang sekarang pakat ramai-ramai kahwin kat thailand nu..
takpe-takpe.. bak kata omputeh.. no pain no gain..

menunggu pinangan dan encik tunang

fefeeling pengantin jap...



with my mom and anak-anak menakan ku sekelian.. hehe

notakaki: percintaan yang lama bukan menjanjikan hubungan akan berkekalan.. bercintalah dengan Allah dan Dia akan mengurniakanmu insan-insan yang mencintai-Nya.. i love u mr fiance..


 

March 23, 2015

Something is Wrong

alhamdulillah.. is masih mampu bersabar and bekerja sebagai seorang Dr.. bukan sekali dua terfikir nak quit je kerja ni.. boleh kata most of the time.. kalau orang kata kerja dr tu best.. memanglah orang tu gila otaknya.. ingat gaji besar sangat ke compare dengan bebanan kerja..
sejak dah jadi medical officer ni lagi lah.. bukan nak kutuk tempat kerja sendiri tapi memang nak cakap lah.. banyak-banyak hospital dalam malaysia ni yang is pernah pergi.. rasanya adalah satu hospital ni yang paling teruk houseman teaching nya.. basically semua nak medical officer yang buat.. dari clerk case, ambil darah, pasang branula, management even discharge.. serious.. tak tahan gila kerja medical officer kat hospital yang sekarang ni.. dulu kerja as a houseman kat kuantan yang sibuk tu pun tak ada lah stress macam ni.. rasa memang houseman kat hospital ni dimanjakan sampai bodoh tahap melampau.. nanti dah jadi Mo jadi Mo yang bengap..


notakaki: jangan ingat houseman yang sekarang tu tak jadi MO satu hari nanti.. kalau bukan sekarang lah train diorang the hard way nanti kalau kau sakit houseman tu yang jaga kau sebab dia dah jadi MO.. memang padan lah dengan muka kau..