August 15, 2011

Campak = cacing??

dah berapa hari ni is ada sinusitis.. huhu.. pagi ni sahur makan lah ubat.. ubat tu nama dia *pseudoephedrine/triplolidine.. lepas makan ubat ni is rasa drowsy sangat.. memang side effect dia drowsiness pun.. tapi gagahkan mata jugak tunggu subuh and solat.. lepas solat ingat nak tido tapi bila tengok handphone ada mesej dari bonda.. :) rupanya adik yang mesej tapi guna handphone emak :D

adik: kak lang dah bangun ke belum? adik tak sekolah sebab adik demam campak*pandai-pandai je buat diagnosis sendiri.. kenapa ya kak lang adik rasa gatal sangat kat tapak tangan dan tapak kaki? tak tahan adik rasa..
is: bangun dah.. alahai bukan dulu dah pernah kena demam campak *dalam hati fikir diagnosis lain tapi logik je boleh kena campak lebih sekali, gatal ek? nak tumbuh ruam lah tu.. makan ubat la.. pastu tido *kaklang pun ngantuk jugak ni adik oiii... :)
adik: dah tumbuh ruam kat tapak tgn dan kaki tulah yang gatal sangat.. ubat kk *panadol kot and ubat tahan gatal dah makan tapi gatal jugak !!!...
is: Hmm.. cacing dah keluar belum?? *wakakaka.. tipu di pagi hari.. nanti dah keluar cacing ruam tu tak gatal dah..
adik: apa maksud kaklang ~.~? adik dah rendam dalam air panas tau tapi tak hilang gatal jugak.... *sapa la bagi idea ni??
is: jangan rendam air panas.. biar je... tunggu je cacing tu keluar.. *wakakakaka.. masih mahu menipu
adik: betul ke ada cacing kaklang?? ubat cacing tu macam mana? mak kata macam aiskrim.. *^_^
is: ^_^ *percaya rupanya.. yes! adik tertipu

ayah nak bawa adik pergi klinik pagi ni.. confirm dia cerita kat doc... doc mesti fikir.. apalah akak dia ni.. nama je amik medic.. ada ke patut kata cacing.. :P is suruh mak bagi adik makan piriton, chlorphreniramine.. sebab mak kata dia gatal and tak boleh tidur.. kesian.. tak pelah.. cepat sembuh ye adik!

ni lah muka budak yang kena tipu tu.. rasanya masa ni dia 2 tahun lebih.. :)
ni dia dah besar sikit! 5 tahun kot.. lupa la :P

sekarang dia dah darjah dua dah.. dah tak comel lagi macam dulu lagi.. huhu.. kurus kering.. berat tulang je.. hish.. makan pun memilih sangat dia ni.. :P


notakaki: berjaya buat aku gelak pagi ni.. :)