August 14, 2011

Bestfriends??

untuk makluman semua is bukanlah jenis orang yang attached to someone so close like really close macam orang lain.. orang lain seronok cerita pasal kawan baik mereka.. kawan dah lama.. kongsi everything.. every moment in their life.. bila mereka sedih, bila happy.. buying same outfit.. even share dating.. make it a double date like they used to say..
bila flashback balik.. is tak pernah ada seorang kawan baik yang really understands me, and was there when needed and when not needed :P.. well, i do have bestfriend.. but when he/she dah jumpa mereka punya soulmate we seem to get detached from being bestfriend anymore.. we don't share stories like we used to.. and soon, we don't talk often anymore and in the end, kita dah tak kawan baik macam dulu lagi.. bukan is yang minta jadi macam tu.. it just happen that way.. :( and i don't blame anyone for that sebab is tak boleh lah nak demand and mengada-ngada nak perhatian lebih kan?

'Aku mencintai sahabat-sahabatku dengan segenap jiwa ragaku, seakan-akan aku mencintai sanak saudaraku. Sahabat yang baik adalah yang sering sejalan denganku dan yang menjaga nama baikku ketika aku hidup ataupun setelah aku mati. Aku selalu berharap mendapatkan sahabat sejati yang tak luntur baik dalam keadaan suka ataupun duka. Jika itu aku dapatkan, aku berjanji akan selalu setia padanya. Kuhulurkan tangan kepada sahabat-sahabatku untuk berkenalan, kerana aku akan merasa senang. Semakin banyak aku perolehi sahabat, aku semakin percaya diri.'
Imam Shafie

kawan dengan teddy bear la! > < '


notakaki: yes, currently i do have a lot of friends.. is kawan je dengan semua orang.. but not that close to the extend that is akan cerita every single thing to him/her.. mungkin is yang secretive sangat kot.. hehehe..


13 comments:

don_apis said...

T_T

rosatikahahmad said...

ok..isma menang..
=)

are you said...

sabr ye, mungkin nie semua dugaan. Mungkin ada yg boleh kita anngap bestfriend kita tapi kita tak nampak. Mungkin ada yg mabik berat pasal kita tp kita je yg tak tau. :-)

iSmaZuRina said...

apis: alah.. jgn lah sedih.. :)

ros: apekah?? hahaha

iSmaZuRina said...

are you: mungkin lah kan.. hehe..

Mohd Ismail said...

hargai rakan anda =)

Fuza said...

Biasa la tu Is.. kadang2 dlm persahabatan ni.. macam2 dugaan akn kita terima yg menguji kesetiaan kita dlm berkawan... kdg2 kawan rapat kita sendiri pun boleh tgglkan kita.. bila dia dh dpt kawan baru.. berkawan ni pun just like bercinta juga... perlukan pengorbanan dan kesetiaan.. Kawan yg baik adalah kwn yg sggup berkorban utk kwnnya yg lain dan sering mendoakan kwn2nya... yg penting adanya sifat menghargai dlm bersahabat :-)

iSmaZuRina said...

xpela.. is syg semua la.. baik ke xbaik ke.. rapat ke xrapat ke.. mari sayang kawan2 kita semua.. :)

Fuza said...

Erm.. betul tu is.. yg penting kita sayang semua kawan2 kita... tanpa kawan kita kesunyian... :-)

ABU said...

oh nice entry..
tapi aku ada penyakit kureng keep in touch..cam ne tu..:D

iSmaZuRina said...

fuza: serius.. bosan sungguh.. :(

abu: alamak! berbahaya tu ada penyakit.. :D

iSmaZuRina said...

fuza: serius.. bosan sungguh.. :(

abu: alamak! berbahaya tu ada penyakit.. :D

afiqah said...

kawan dengan bear? haha.. sian akak ><'