June 21, 2011

Perjuangan perlu diteruskan kan???

masa aku skolah kat mrsm dulu aku ske sgt kumpulan nasyid sekolah aku... dua2 pun best.. pempuan pun best.. kumpulan yang laki pun best jugak... mcm masih terdengar lagi suara2 diorang... hehehe... lagu yang aku paling suka diorg nyanyi dulu lagu ni... najib... ingat x lagu ni??? rasa mcm lagu ni sesuai plak untuk my current situation..


Perjuangan itu bagai sampan di laut
Di atas lapang tiada perlindungan

Di bawah air melambung dan menggunung
Menongkah gelombang yang datang melanda

Kiri kanan depan dan belakang
Angin yang menderu tidak tahu bila datang
Hujan badai yang datang menyerang
Bak singa lapar yang garang

Kadang-kadang terdampar di batu karang
Penumpang menerima nasib berlainan
Ada yang jatuh ada yang tenggelam
Yang pandai berenang berpaut ke sampan

Ada yang berjaya berenang ke tepian
Sekali lagi dia melayar sampan
Walau pelayaran mungkin tidak berjaya
Namun harapnya hanya pada yang esa

untuk cik rossa, encik fairol.. n encik lain2 yang aku xtau blog diorang ape... hehehe.. so xley nk promo blog korang... mari kte teruskan perjuangan ni... xlama je lg kan..



notakaki: kadang2 hati ini terusik lagi... maafkan aku hati... buat kau berduka selalu... moga kau kuat untuk teruskan perjuangan... Ya Allah.. ampunkan dosa-dosa kami... pertambah iman kami untuk menghadapi ujian2 Mu dan lindungi kami dari dosa dan bisikan syaitan..



5 comments:

Mohd. Najib Bin Halil said...

ingat sgt lh lgu tu...diorg best lh..kalo tgk diorg wa persembahan...sah2 melopong...lgi pemaian konga si hilmi norizan..siap boleh main pusing2 gi...aku rase dulu ko patut masuk..hahahhaa...apa2 gud luck eh....

Sesekali kita perlu DERITA
untuk mengenal erti BAHAGIA...
sesekali kita perlu KECEWA
untuk kita kenal erti KEJAYAAN...
sesekali kita perlu MENANGIS
untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi...
sesekali kita perlu TERHIRIS
untuk kita kenal DIRI SENDIRI...

iSmaZuRina said...

aah la.. ptut aku masuk kan... mesti masuk peringkat kebangsaan kalau aku masuhk... ahahahaha... masa audition dalam ATT tu aku xjoin.. segan.. kne nyanyi depan budak2 ATT.. hehehe... mse tu ustazah yg pilih spe yg masuk...

Mohd. Najib Bin Halil said...

aku gi ujibakat..nak mcm mana suara kuar kat hidung...aku boleh2 jek berani pergi..dh tak sedap sibuk nak dtg..tak hbs audition aku dh chowwww..dh sure tak dpt.hahhahaa...nasib diorg tak pilih..kalo tak haru lh kumpulan tu...

iSmaZuRina said...

hahahahaha... suara aku best x??? ke lalu idung jugak ek??? wei.. awek hilmi comey la... ahahaha.. usha semalam kat fb.. aku ske die main konga tu mase entri kumpulan nasyid... best gler.. meremang bulu roma.. ahaha

Mohd. Najib Bin Halil said...

hebat sgt lh die tu..ko pun hebat gak..penonton terhebat