June 20, 2011

new place, new people.. new friends...

ingtkan ujung mggu baru2 ni nk kuar window shopping... ye la duit tgh xde.. ingat nk jenguk2 je la... huhu... last2 cik rossa pun mengajak ke Janda Baik.... ingat kan mcm p sungai gabai je.. tp it turns out mmg lain dr yg lain... ktorg bertolak dr kl kul 5 lebey... p tesco jap beli brg nk bbq.. pastu gerak dlm kul 6.. smpai kat genting sempah mkn mcd huhuhu... sgt nyesal plak..ingtkan nk diet.. lps mkn sume gerak la p umah kwn cik rossa.. family die sgt baik... syukur... time kasih yan and family... bg kami mkn n tumpang tdur bermalam kat umah yg sgt selesa dan cntik... :) smpai umah yan da kul 7 lbey cmtu... mlm tu ktorg p hotel abg die... sejuk perut mak yan.. anak semua berjaya.. alhamdulillah... malam tu santai2 je... simpan tenaga untuk esoknye.. hehe..







ktorg plan nk mandi kat air terjun... mula2 plan p mandi air terjun tu hmpir cancel... kat janda baik tu bahaya jugak sebenarnye... ade org penah hilang kat situ... pastu air terjun die ade kepala air... mls la nk cter ape tu kepala air.. korang tnye cik rossa ek?? hehehe.. pastu nk p air terjun tu kne masuk utan.. so kne ade org guide... at least kne ade org laki la yg pg... ktorang kan anak dara yg baik... so dgr la ckp org kat ctu..
pagi ahad tu dpt good news dari yan.. ktenye dpt la kumpul kwn2 abg die p air terjun tu.. happy nye... :) mklum la plan asal menjadi kan..




sebelum pg tu.. berbagai pesanan dari org kampung kat situ... kat situ mmg kwsn kampung... kedai pun susah nk cari... ktorg da siap2 packing brg.. gerak la dr umah yan.. dekat je parking kete kat bawah... kat air terjun tu mne ade tempat parking... ahahahaha...




sebelum masuk utan ye.. masing2 masih comel2 dan kiut miut lg... hehehe... brother2 tu mls nk layan ktorg.. da jln depan da... tp brother2 tu sgt baik tau.. bnyk bg tips mse ktorg dlm utan...


ni kolam je... xley mandi k... tp on the way ke air terjun tu pun da cntik sesangat...





ok.. time ni da mendaki... adoi... penat gler weh... beg yg aku bwk tu ade 6 botol air mineral... huhuhu... da la cerun die tggi.. paru2 aku kembang mcm nk meletup pun ade... hahahaha... mklumla.. da lme xjog.. pastu bawak beg berat melampau... tapi aku gagahkan jugak naik... pic atas ni rehat jap... ade org tu nk pengsan kepenatan... hahahahaha...





nila air terjun tingkat ke 5... hehehe... yang air terjun tgkat 1 sampai 5 gambar blur la... hahaha... biasa org mmg mandi kat tgkat 5 ni pun... plan pun mmg nk mandi kat cni... alih2.. tgok la latar belakang ktorg tu.. ade budak2.. bapak2 budak... cikgu-cikgu budak2.. huhu...last2.. ktorg plan nk naik lg... huhu... mcm da nk give up je.. hahaha..





jadi kitorang pun mandi la kat air terjun tingkat ke enam.. xdela jauh sgt... kalau korang nmpk kat area air terjun tu xboley mandi... kat ctu dalam.. aku yg pendek ni mestila tenggelam.. hehehe... xbrani nk ngade2 tunjuk aksi pandai berenang plak kat cni... da mandi lme2.. ingat nak balik.. alih2.. ade brother tu ajak naik lg stu tgkat.. katenye lg cntik.. alang2 da smpai.. ktorg pun pnjt la lg... walaupun baju da basah lencun.. huahuahua...










btolkan??? cantik.... xrugi ktorg panjat cerun2 yg teramat la menakutkan tu... hehehehe... subhanallah... cantik sgt bumi ciptaan Allah... org yang kat dalam gambar tu pun cantik2 kan... terutama yang pakai baju merah tu... ahahahaha.. perasan je...






selain bermain2 air... kitorg bermain2 jugak ngan cik2 ikan kat situ... tgkap ikan guna tuala... huahuahua... dpt tgkp besar separuh tapak tangan jugak... pas da penat tgkp ikan kitorg rehat je kat tepi tu.. sejuk teramat... ckp pun da dysphasia... sbb menggigil tau!!! ahahahaha... ikan tu mkn2 kaki kitorg.. xsakit pun terkejut2 je.. hehe.. macam foot spa plak... pas da puas mandi... dekat kul 2 baru ktorg balik.. hari pun da mcm gelap... tandanye nk ujan... sgt la xbagus bermandi manda ble ujan... balik tu mandi ujan plak... hehe.. syukur dapat kluar dr hutan tu xde pape mslh...





sempat gak tgkap gmba bunga kat laman umah yan... cntik2 sumenye... umah die mmg byk pokok... sayur2 pun tanam sdri je.. ble nk masak.. petik je... bgus kan??? siap2 mandi n solat zohor... gerak la plak kat kaki sungai.. buat bbq... hehe.. mse bbq mls da nk tgkp gmba... ade ckit je...




ikan bakar.. sosej bakar.. burger bakar.. kite bakor je, kite bakor... hahahahaha... sdap mkn ramai2... smpai xmuat da perut... hehehe... papepun... ujung mggu baru2 ni... aku rasa puas sangat and happy sgt... alhamdulillah.... dapat kawan baru... yan, dila and kakak yan, kak dayah... p tempat baru..


notakaki: sekian je la entri sy.. ni pun da terlampau panjang.. maaf kalau boring nk bce... oh hati.. ketawalah lagi..








7 comments:

rosatikahahmad said...

sempat promote blog aku..
kutuk aku pun sempat..
walaupun nk pengsan,,dlm gambar still senyum..
sbb bangga berjaya smpi tingkat 7 walaupun melambatkan perjalanan,..
hehe
=)

iSmaZuRina said...

hehehe... xde pun kutuk...ko ke yg nk pengsan tu??? ahahahaha.. thniah ros... walaupun NYHA class 4.. masih mampu mendaki air terjun 7 tgkat kat janda baik

Anonymous said...

best2...biasa lh tu ade yg cepat..ade yg lambat..hahhaa..kalo dh sampai tu kire berjaya lh tu...best//lain kali boleh ikut tak..hahah

iSmaZuRina said...

lor... najib ke??? nape anonymous balik???

Mohd. Najib Bin Halil said...

lupe..aku tekan mana yg boleh jek tadi...hahhaa..

rosatikahahmad said...

semalam dilla call aku..borak2 lg pasal jungle trekking ni..hampeh minah tu gelakkn aku je..
paling tak tahan..sirap yan (dextrose 50%)..hahaha!

iSmaZuRina said...

ko xsign in la najib... sbb tu jd anonymous...
ros: nasib baik aku xminum air tu... masa die buat tu aku da ley agak da.. banyak melampau air gula die letak.. hahaha...