January 21, 2012

it's been a while.. :)


lama dah tak bersuara dalam blog ni.. tak ada kesempatan nak update... huhu... tak ada internet kat rumah is kat kuantan.. is sekarang dah kerja di hospital tengku ampuan afzan... sebenarnya banyak nak cerita.. tapi tak tahu mana nak mula dulu...masa mula-mula masuk kerja, is rasa stress sangat... tak kena buli tapi macam tak biasa lagi.. macam terbeban dengan tanggungjawab.. dulu masa belajar patient collapsed tak adalah risau sangat.. tapi bila dah kerja tak kan nak buat tak tahu... tapi masa awal-awal dulu patient collapsed is nak buat apa pun is tak tahu juga.. apa-apa pun memang kena banyak bersabar... kena marah pun simpan je dalam hati...
tapi kena yakin.. kuatkan semangat dan teruskan je... lama-lama mesti ok... :)

like one of my prof always said...
'every cloud has its silver lining'

as a human.. as we go through the journey of our life, we will encounters difficulty, dark and sad times.. we must strengthened our mind and be strong..
relax la... baru nak bernyawa ni sebagai seorang doktor... ingat senang ke?? hehehe 



footnote: when mind is weak, situation is a problem, when mind is balanced, situation is a challenge and when mind is strong situation become opportunity.. :)

4 comments:

Nong Andy said...

lamanya hilang.. sungguh lama! :)

tapi akhirnya bersuara kembali..

welcome back dr. Isma :)

iSmaZuRina said...

rindunya kat mamashinta... tak sangka mamashinta ingat lagi kat is... :) tq.. :)

Rozek Kacak said...

assalamualaikum...
alahai Doc ni...kalau beta sakit nanti, leh ke jumpa? hahaha :D

iSmaZuRina said...

waalaikumussalam...
boleh je.. :)