May 14, 2013

Gila Novel

once upon a time there was a girl who love to read love story novels... hehehe... is lah orangnya.. dulu suka sangat baca novel. siap ada membership kat perpustakaan negara.. every week akan pinjam novel at the library.. until is realized that it takes too much time to read... bila is dah start baca novel, i was too absorbed to it that i can not stop reading.. hehehe... buku pelajaran tak nak pula buat macam tu.. patutlah benak je otak ni..ish ish ish...
is layan baca novel masa is sekolah menengah until is masuk universiti 2nd year.. bila baca novel tu mulalah berangan jadi watak heroin dalam novel tu... hahaha...until one incident happened... masa tu is stop baca novel dah... is memang totally change into someone new.. apa yang dulu is suka buat is jadi tak suka.. termasuklah baca novel ni,..
bila dah kerja pun sama.. is kurang dah minat baca novel.. tebal sangat.. malas nak baca,... tapi for the past 2weeks ni is habis almost RM200 beli novel weh... gila kan?? seronok pula.. sampaikan is tercari-cari novel lama yang is pernah baca dulu... one of them was 'Pesanan terakhir seorang lelaki by Norhayati berahim'
satu kuantan is cari novel ni but is memang tak jumpa.. until one day is pergi kat satu kedai kecil and i ask the owner ada tak buku novel tu and dia kata ada... masa tu tak boleh nak kata betapa gembiranya hati is ni... tersenyum je sepanjang hari... even a small book can make me smile throughout the day... sometimes i also can not understand myself.. hehehe
antara novel yang is beli dalam masa 2 minggu ni

- Gaduh-gaduh sayang
- Pesanan terakhir seorang lelaki
- Suami tak kuhadap
- Kasih suci
- Sepi tanpa cinta
- Murni kasih

3 english novel tak baca lagi.. tertinggal pula kat kampung masa bawa balik mengundi tempoh hari... and ada few lagi.. tak ingat pulak tajuk... beli je.. baca belum.. hehehe...
is recommend baca gaduh-gaduh sayang... asyik tergelak je bila baca...

pencarian is berakhir apabila bertemu dengan novel ni.. :)

notakaki: ada nak suggest novel apa-apa tak??? huhu... 


5 comments:

AzaliFirdaus said...

wah banyaknye beli...abes ke bace satu hari?
boleh pinjam x? woaha!!

iSmaZuRina said...

ada yang dah habis baca.. ada yang belum bersentuh lagi... hehehe...

AzaliFirdaus said...

dah bace nanti ulas dalam blog, huhu

ainnurnisa zul said...

saya pun minat novel sejak tingkatan 2 sekarang saya dah tingkatan 3 berderet novel saya ada saya saraankan akak baca novel cinta tiga suku dan sambungan dia oh mama tiriku

iSmaZuRina said...

Ooo.. yeke?? Best ke novel tu?? Nnt akak cari kat kedai buku satu malaysia.. dpt murah ckit dr normal price.. hehe.. tq adik...