June 26, 2012

Sabar itu Cute!!!

Assalamualaikum rakan-rakan blogger... amboi... sibuknya la is ni... rindu tersangat kat blog kesayangan... sepi mendiam seribu bahasa.. hehehe...
okay back to the main topic... dulu masa sebelum kerja is selalu cakap...

'siaplah.. nanti kalau aku dah kerja.. aku beli....... dan ....... dan .......'  

tapi bila is dah kerja, dapat gaji.. dah mula start simpan duit... is tahu betapa jerihnya nak dapat duit tu... is mula rasa...

'ish... tak mau lah beli dulu... sayang nya duit.. habis bla bla bla semata nak beli benda tu!!!'

hehehehe... kedekutnya la rasa nak beli benda yang suatu masa dulu is tersangatlah nak beli!!! kehendak itu ada.. tapi is tahu jugak semua yang is nak tu bukanlah keperluan lagi untuk is buat masa... so, untuk pujuk hati yang gundah gulana ni...


'sabarlah is... simpan duit tu dulu.. duit yang ada jangan taksub sangat nak belanja beli itu ini.. nanti kalau tengah betul-betul perlu duit and masa tu duit  tak ada, siapa yang susah??'

'kalau beli sekarang.. nanti bulan depan dah buruk.. kalau beli bulan depan is punya baru lagi.. orang lain punya yang dah buruk..' >.<

sampai masa nanti is pasti akan dapat juga apa yang is idamkan... so.. sabar tu cute!!! kan????


footnote: Every great dream begins with a dreamer. Always remember, you have within you the strength, the patience, and the passion to reach for the stars to change the world. Patience is not the ability to wait but the ability to keep a good attitude while waiting.. :)



2 comments:

Nong Andy said...

ya.. n3 ni pung cute juga. bila duit itu kita dpt dgn titik peluh kita n bukan easy money dari mak ayah atau lain2. kita akan lebih hargai.. penat o.. keja :D

ROSNAJIHAH said...

salam..thanks awak sebab sudi follow blog sy..tapi atas sebab yang tak dapat di elakkan, sy terpaksa menukar link blog saya..
mohon maaf atas kesulitan..

http://www.rosnajihahahmad.blogspot.com.

keep in touch sahabat blogger..